EigenWijsOnderwijs

Praktijk voor coaching, training en advies aan kinderen, jongeren en volwassenen

Even voorstellen

 

Mijn naam is Gerard den Hartog-Schalken.
Ik ben geboren in 1964 en woon met mijn gezin in Dordrecht.
Ik heb ruim 17 jaar gewerkt in het onderwijs.
Ik gaf les aan jongeren met leer- en gedragsproblemen in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar.
Naast het lesgeven heb ik een ruime ervaring op gebied van coaching en training van jongeren en volwassenen.
Ik heb verschillende opleidingen gevolgd, waarbij het leren leren centraal stond. Wanneer Jongeren bij mij in coaching/begeleiding komen vind ik het belangrijk dat ik een op maat gemaakt traject kan inzetten voor deze jongere. Dit houdt in dat ik werk vanuit een hulpvraag, die ik samen met de jongere en/of ouders vaststel. Aan de hand van de hulpvraag gaan we aan de slag met een doel en werk ik samen met de jongere naar het doel toe.

 

Naast het werken met jongeren met leerproblemen werk ik ook met jongeren waarbij het leren niet op gang komt door sociaal-emotiononele problemen. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in Executieve Functies en Vaardigheden en het aanleren van Leerstrategieën. 


Mijn missie is om jongeren en hun ouders en leerkrachten inzicht te geven in het leren leren en de Executieve Functies om daarin hun kracht te vinden. Tegelijkertijd wil ik praktische handvatten aanbieden, zodat uw kind/leerling/student weer vertrouwen in zichzelf krijgt en ziet dat hij/zij zich de lesstof wel eigen kan maken. Vanuit deze basis kan uw kind/leerling/student weer groeien. Mijn missie is bijvoorbeeld geslaagd wanneer ik een jongere zie als hij/zij zijn of haar leerstrategie heeft gevonden en/of weet hoe te werken aan zijn executieve vaardigheden. Na jarenlang te horen hebben gekregen dat iets niet lukt, lukt het vervolgens ineens toch en komt de ontwikkeling ineens weer in beweging. Het is dan ook van belang dat er een samenwerking ontstaat tussen jongere, ouders en school, zodat een ieder geinformeerd blijft over de werkwijze in mijn praktijk. Hierdoor is het effect van een coaching/begeleiding des te groter en het rendement beter. De jongere ontdekt zijn/haar talent en gaat deze vaker inzetten.
  

   

Ik ben tevens aangesloten bij onderstaande kwaliteitsregisters en beroepsverenigingen