10 redenen om te kiezen voor coaching bij EigenWijsOnderwijs

Voor Ouders..............

1. Je zoon of dochter vindt het maar lastig op school. De tafels krijgt hij/zij maar niet geautomatiseerd en het lezen blijft ook achter. Het zou zo maar kunnen dat je kind beelddenker is en een voorkeur heeft voor het ruimtelijk-visueel leersysteem. Dit kan hij/zij versterken bij EigenWijsOnderwijs, zodat de leerprestaties weer omhoog gaan en er meer plezier wordt beleefd op school.

2. Je zoon/dochter heeft last van faalangst. Hij/zij kan niet goed uitleggen waar dit vandaag komt en ondervindt alleen maar last van zijn faalangst. Je zoon/dochter heeft moeite met heel veel dingen, omdat hem/haar die faalangst in de weg zit. Je gunt je kind een leven zonder faalangst of een faalangst die voor hem/haar beheersbaar is. Bij EigenWijsOnderwijs werken we aan het oplossen van faalangst of het beheersbaar maken van faalangst door coaching  en Koele Bikkels.

3. Je zoon/dochter heeft last van Angsten. Bijvoorbeeld angst voor spinnen, angst voor de tandarts, angst voor het donker, angst voor school, angst voor honden. Het gaat veelal om enkelvoudige angsten. Door deze angsten kan je zoon/dochter soms in paniek reageren en zich als verlamd voelen. Deze angsten kunnen aangepakt worden met de MatriXmethode. Deze angsten worden vaak beleefd in een eigen beleving in de vorm van een geveoel, een afbeelding of filmpje in het hoofd en/of een gedachte. Deze angst wordt door middel van MatiXcoaching aangepakt. De coaching is er op gericht om de angst beheersbaar te maken. Hierdoor is het niet meer zo nadrukkelijk aanwezig in het hoofd/lijf. Angst voor de tandarts wordt hierdoor verminderd.

4. Je zoon/dochter heeft regelmatig last van een vol hoofd. Hierdoor raakt hij/zij van slag en heeft het gevoel niets meer te kunnen onthouden. Bij EigenWijsOnderwijs leert je zoon/dochter hoe je moet omgaan met volle hoofden en hoe je weer ordening kunt krijgen in alle informatie die je in je geheugen hebt staan en nodig hebt op school. Deze coaching is vooral leuk en leerzaam en handig voor de rest van je leven.

5. Je zoon/dochter heeft weinig zelfvertrouwen. Hierdoor durft hij/zij niett tot actie over te gaan of heeft hij/zij moeite om met vrienden te spelen of sociale contacten aan te gaan. Je gunt je zoon/dochter meer zelfvertrouwen en veel vrienden, waardoor zijn/haar wereld groter wordt. Bij EigenWijsOnderwijs proberren we het zelfvertrouwen te vergroten door niet te kijken naar het probleem, maar vooral op zoek te gaan naar oplossingen. Het probleem doet zich namelijk niet 24/7 voor. Er zijn ook momenten waarop je zoon/dochter vol zelfvertrouwen is. Dit gaan we middels coaching uitbouwen en laten ervaren in andere situaties.

6. Je zoon/dochter zit op het Voortgezet Onderwijs en heeft moeite met het nieuwe onderwijssysteem op zijn/haar nieuwe school. Het leren gaat moeilijker en en de resultaten vallen steeds tegen. Je wilt dat de prestaties omhoog gaan en dat hij/zij lekkerder in zijn vel gaat zitten op school. Bij EigenWijsOnderwijs gaan we met de methode 'Mission Possible' kijken welke veranderingen we willen krijgen en hoe we toewerken naar een toekomst met geode schoolprestaties en uitdagingen die uitmonden in succes.

Voor kinderen...........

Voor Jongeren...........