POPtalk

POPtalk is een methode die zich richt op het visualiseren van de belevingswereld van kinderen en/of volwassenen tijdens een gesprek. Dit gebeurt m.b.v. poppetjes zoals playmobil-, duplo- en/of poppenhuisfiguurtjes en ander materiaal. De eigen werkelijkheid van het kind of de client wordt in beeld gebracht. Dit leidt tot meer inzichten voor zowel de begeleider als het kind of de client. Als taal niet je sterke kant is kan praten over jezelf heel lastig zijn. Tijdens een gesprek wordt er meestal een beroep gedaan op de verbale vermogens. Met POPtalk echter, wordt er gebruik gemaakt van beeldtaal. Er wordt een beroep gedaan op de (ver)beeldende vermogens!

VOOR WIE IS POPtalk?

De methode is breed inzetbaar en geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Er is zelfs een aparte workshop voor mensen die werken met of zorgen voor iemand met een (verstandelijke) beperrking. Maar ook andere doelgroepen kunnen veel baat hebben bij POPtalk. Bijvoorbeeld mensen met autisme, dementen, doven, ernstige zieke kinderen, pestslachtoffers (en/of daders) enz.
POPtalk is gemakkelijk te leren. Tijdens de workshops krijg je praktische handvaten aangereikt om met kinderen of clienten in geprek te gaan. Door de juiste vraagstelling en het gebruik van de juiste materialen leer je al snel hoe je informatie krijgt over de ander.
Je zult merken dat je sneller bij de kern van een probleem komt en dat het zoeken naar een oplossing ook eenvoudiger wordt als je de situatei uitgebeeld ziet. Door het gesprek letterlijk in beeld te brengen voelt de ander zich gehoord en begrepen.
Werk je in de zorg of in het onderwijs? of wil je, als ouder, leren hoe je met je kind een POPtalk gesprek kunt voeren? Ben je kindercoach, of doe je iets anders in de hulpverlening? Dan is POPtalk een zinvolle aanvulling.

WAAROM POPTALK?

Door een situatie uit te beelden m.b.v. POPtalk wordt het mogelijk om in korte tijd inzichten te krijgen. Bijvoorbeeld in wat het kind of de client heeft beleefd, hoe hij dat heeft ervaren, wanneer iets heeft plaatsgevonden, wie daar nog meer bij betrokken waren en waar hij/zij het moeilijk mee heeft. Praten over jezelf is op deze manier minder bedreigend. Het is zelfs niet nodig om elkaar aan te kijken! Er staat immers een gezamenlijk project op tafel waar naar gekeken en waarover gepraat wordt. 

WORKSHOP POPtalk?

Nieuwsgierig geworden? Zou jij graag willen leren hoe je met POPtalk kunt werken? Tijdens een tweedaagse workshop leer je er alles over. Onderwerpen als: bespreken van gevoelens, gewenst/ongewemst gedrag, relaties, grenzen, pesten en (leer)problemen komen o.a. aan bod. Je ontvangt een cursusmap met daarin alle benodigde informatie. De workshops zijn interactief waardoor iedereen de gelegenheid krijgt om het geleerde met elkaar te oefenen en te bespreken.

De workshop POPtalk is gevalideerd door Leraarregister en SKJ. Voor het volgen van de workshop krijgt u 25 uren die u kunt registreren bij leraarregister en 19.50 punten voor SKJ. 

CONTACT:
Ben je geinteresseerd of wil je meer informatie? Neem dan contact op via 0615529920 of info@eigenwijsonderwijs.nl.
In de agenda op deze website staan de data van de workshops.
Inschrijven voor de workshop kan middels het invullen van inschrijfformulier.

inschrijfformulier workshop POPtalk